info@vanderslikkeenergiewerken.nl

Een solide en strak ogende laadsstation voor thuis en op de zaak


De Alfen Eve Double Pro-line is een strak ogend dubbele laadstation (2 stopcontacten) voor particuliere en semi-openbare locaties. De Eve Double Pro-line is een solide en strak ogend 3-fase laadstation, voor thuis en op de zaak, volledig ontworpen voor slim laden. Uitgevoerd in een stevige polycarbonaat behuizing en toch lichtgewicht en duurzaam.

Razendsnel 22kW laden met de veelzijdige Alfen Eve Double Pro-line

De Alfen Double Pro-Line laadstations zijn de ultieme dubbele laadoplossing van Alfen. Dit robuuste en en krachtige laadpunt is uiterst geschikt voor een wijde variëteit aan situaties. Met zijn strakke en solide uiterlijk staat dit laadpunt uitstekend op elke zakelijke of openbare locatie. Met de geïntegreerde (en strak ogende) LED-display beschikt u bovendien in een oogopslag over de belangrijkste gegevens van uw laadpunt.

Speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik

De Alfen Single Pro-Line is bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers. Bij het inregelen van het laadpunt kan er een zogeheten ”backoffice provider” worden ingegeven, waarmee gemaakte kosten automatisch kunnen worden doorberekend naar bijvoorbeeld een werkgever. Ook kan het laadpunt in combinatie met zakelijke verrekening worden gebruikt als commercieel laadpunt op openbare locaties.

Daarnaast oogt het laadpunt strak en professioneel, waarmee het een mooie zakelijke uitstraling heeft. De LED-Display kan het bedrijfslogo weergeven en wanneer het een laadpunt voor gasten betreft, kan ook direct het eventuele laadtarief op de display worden weergegeven.

Werken met een beperkt vermogen via een Smart Charging Network

Één van de meest hardnekkige uitdagingen bij het opzetten van een laadplein- of netwerk is het vaak beperkte beschikbare vermogen. Om hiermee om te gaan heeft Alfen het Smart Charging Network ontwikkeld. Dit is een slim stukje software waarmee meerdere laadpalen kunnen communiceren en samen kunnen bepalen hoeveel vermogen er nog beschikbaar is en hoe dit het meest efficiënt verdeeld kan worden over de aansluitingen. In het verleden was hier per aansluiting een licentie van Alfen voor nodig. Tegenwoordig zijn de Alfen Doubles standaard van deze software voorzien! Het enige dat u nog nodig heeft, is één licentie voor loadbalancing.

Bent u benieuwd hoe ú een eigen Smart Charging Network op kunt zetten? Neem contact op met onze verkoop- en adviesafdeling; Wij staan u graag met raad en daad bij!

Te gebruiken met de MyEve app – altijd zicht op je verbruik

Sinds kort heeft Alfen een app uitgebracht waarmee gebruikers altijd zicht hebben op hun laadpunt. Deze app is beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen en tablet- en desktop vriendelijk. Met deze app kunt u uw laadverbruik bijhouden en de instellingen van uw laadpunt al naargelang aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.

Geïntegreerde display voor betere informatievoorziening

De Alfen Double Pro beschikt -in tegenstelling tot de Alfen Single S-Line- over een geïntegreerde display waarmee u het gebruiksgemak van uw laadpunt nog verder vergroot. Met de display kunt u bijvoorbeeld het tarief voor uw gasten kenbaar maken. Ook kan uw eigen bedrijfslogo worden ingeregeld, zodat iedereen die laadt precies weet van wie die mooie laadpunten zijn!

De voordelen van de Alfen Eve Single Pro-Line

 • Volledig dynamisch laadvermogen 3,7 – 22 kW (1- en 3-fasen laden)
 • Load balancing zonder extra hardware (licentie)
 • De loadbalancing werkt ook wanneer uw netwerk offline is (UTP verbinding)
 • Wifi-verbinding mogelijk
 • Geïntegreerde aardlekbeveiliging (Integraal type B RCD)
 • Geïntegreerde RFID-lezer 
 • Energiemeting (+/- 2%), voor het aflezen van je laadverbruik
 • Energiemeter MID gecertificeerd voor zakelijk verrekenen
 • Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
 • Robuuste kwaliteit en constructie
 • Standaard 2 jaar fabrieksgarantie
 • Universeel, past op alle soorten elektrische auto’s met type 2 aansluiting.
 • Handmatige en digitale bediening (gratis MyEve App)
 • Standaard geleverd in een weerbestendige witte of antracietgrijze coating die niet vergeelt

Alfen laadpalen

Met transformatorstations, energieopslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten voor het verdelen van energie, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het binnen- én buitenlandse elektriciteitsnet. De transformatorstations van Alfen voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie en met de oplaadpunten worden dagelijks vele duizenden elektrische auto’s opgeladen.

Bel ons op voor meer informatie:
06 114 47 456

Het laadstation

Ingebouwde beveiliging


De Eve Double Pro-line wordt geleverd met twee ingebouwde type B aardlekschakelaars die zowel AC als DC lekstromen afschakelen. Hierdoor hoeft deze beveiliging niet meer los in de installatie toegepast te worden en worden kosten bespaard.

Eenvoudige configuratie


Een extern toegankelijke Ethernetpoort maakt het gemakkelijk om de Eve Double Pro-line op een pc aan te sluitenen het laadpunt te configureren met de gebruikersvriendelijke Installer.

Slim laden


Met de volledig vernieuwde soft- en hardware, ondersteunt de Eve Double Pro-line verschillende functionaliteiten als Smart Charging netwerken, OCPP 1.6 en Load Balancing.

Info@vanderslikkeenergiewerken.nl

Tel René 0611447456
Tel Anco 0652686308

©2024 Van der Slikke Energiewerken

Scroll naar boven