info@vanderslikkeenergiewerken.nl

Accu of thuisbatterijen zorgen voor optimaal gebruik van energie

Thuisbatterijen / accu's

Waarom kopen mensen een thuisbatterij?

De toenemende populariteit van de thuisbatterij heeft verschillende oorzaken. De vijf belangrijkste redenen zetten we voor je op een rijtje:

 1. Besparing. Met een thuisbatterij bouw je je eigen energievoorraad op. Daardoor dalen je energiekosten. Het financiële voordeel wordt nog groter als er een subsidieregeling komt voor thuisaccu’s.
 2. Vrijheid. Het opslaan van je eigen energie maakt je een stuk minder afhankelijk van energiecontracten en energieleveranciers.
 3. Noodgevallen. Als het energienet in je regio uitvalt, zorgt de thuisbatterij ervoor d.m.v. een back-up interface, dat je elektrische apparaten gewoon actief blijven. In Nederland gebeurt dit weliswaar niet vaak, maar het is wel mooi meegenomen voor het geval dat.
 4. Vooruitstrevend en modern. Als je ook van futuristische gadgets houdt, is een thuisbatterij een echte must-have!
 

Bel ons op voor meer informatie:
06 114 47 456

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een accu voor zonnepanelen waarin opgewekte zonne-energie wordt opgeslagen. Deze energie kunt u gebruiken op momenten dat uw zonnepanelen onvoldoende energie opwekken. Dit kan bijvoorbeeld op een donkere dag of in de nacht zijn. Dankzij deze buffer kunt u deze energie op een later moment gebruiken, zodat u dan niet afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.
 

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een buffer waarin energie wordt opgeslagen. In de meeste gevallen wordt deze energie opgewekt door zonnepanelen. Met behulp van een omvormer wordt deze energie gedeeld met uw woning, waar u de opgeslagen energie kunt gebruiken. Zo bent u minder afhankelijk of zelfs onafhankelijk van het elektriciteitsnet en bespaart u op uw energiekosten.
Solar edge thuisbatterij

Wij werken met Solaredge en Blauhoff:

SolarEdge Home 48v

 • Efficiëntie van 94,5%
 • 10 jaar garantie
 • Talloze veiligheidsextra’s ingebouwd
 • Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
 • Handige app voor monitoring
thuisbatterij van SolarEdge Home 48v

SolarEdge Bank 400v

 • Efficiëntie van 94,5%
 • 10 jaar garantie
 • Voldoet aan de strengste UL9540A-norm voor brandveiligheid
 • Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
 • Handige app met gratis monitoring tijdens de totale levensduur van het systeem
SolarEdge Bank 400v

Blauhoff Home 5K/5kWh 1 Fase Systeem

 • Fase 1
 • Vermogen: 5.5 kW
 • Capaciteit: 5 kWh
 • Minimale aansluiting: 1x40A
 • Aanbevolen voor gemiddeld jaarverbruik:1000
 • Noodstroom: Ja
 • Generator / windmolen port: Nee
Blauhoff Home 5K/5kWh 1 Fase Systeem

Blauhoff Home & Maxus

intelligente & modulaire thuisbatterij en/of industriële oplossing

Met de keuze uit veel verschillende varianten, heb je de ideale batterij voor bij jou thuis en/of op bedrijf welke telkens voordelig is uit te breiden met 5,12 kWh. Let op hoe hoger de waarde van de omvormer hoe sneller u stroom kan opladen en ontladen. 10K is meest verkocht en de grootste mogelijk bij 3 fases 25A in huis.

Bel ons op voor meer informatie:
06 114 47 456

Hoeveel capaciteit heeft een thuisaccu?

Wanneer je een thuisaccu wilt plaatsen, heb je de keuze tussen verschillende vermogens. De vaakst geplaatste thuisbatterijen hebben een vermogen van 4,6 t/m 30 kWh. Dit zijn de accu’s voor particulier gebruik. In de industrie wordt vaak gekozen voor een grotere accu. Het gaat dan om thuisaccu’s van 20 kWh, 40 kWh of 50 kWh tot zelfs thuisaccu’s van 1000 tot 5000 kWh.

Hoeveel kWh heeft jouw thuisbatterij nodig?

Die vraag laat je best beantwoorden door Van der Slikke Energiewerken. Op basis van jouw situatie en verbruik stelt hij je de thuisaccu met het meest geschikte vermogen voor.

Wil je al een schatting maken hoeveel kWh je thuisaccu ongeveer nodig heeft?
Hiervoor bestaat er een eenvoudige formule: je vermenigvuldigt elke kWp van je zonnepanelen installatie met 1 à 1,5 kWh.

Een voorbeeld: je zonnepanelen installatie produceert 6 kWp aan stroom. Je hebt dan een thuisaccu nodig van 6 kWp x 1 à 1,5 kWh = 6 à 9 kWh.

Let wel: deze formule geeft slechts een indicatie van hoeveel kWh je thuisaccu nodig heeft. De exacte accucapaciteit laat je best berekenen door Van der Slikke Energiewerken

Maatwerkadvies bij het kopen van een thuisbatterij

Neem voor vrijblijvend maatwerk advies over het kopen van een thuisbatterij gerust contact op met de specialisten van Van der Slikke Energiewerken.
We denken graag met u mee en kunnen u niet alleen adviseren, maar ook ontzorgen als het gaat om levering, installatie en onderhoud.

Info@vanderslikkeenergiewerken.nl

Tel René 0611447456
Tel Anco 0652686308

©2024 Van der Slikke Energiewerken

Scroll naar boven